Σπόροι, Συλλογή
Αποθήκευση
Περισσότερα

Σπορά, Φύτευση
του σπόρου
Περισσότερα

Μεταφύτευση
- Φροντίδα
Περισσότερα

Ασθένειες φυτών
- αντιμετώπιση
Περισσότερα
Προσοχή! Στά θέματα που παρουσιάζουμε, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε πλήρως τις γνώσεις των ειδικών. Ωστόσο, με χαρά σας παρουσιάσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Λαχανικά

Ο όρος λαχανικό αναφέρεται στο νωπό φαγώσιμο τμήμα ενός φυτού, που προορίζεται για κατανάλωση. Κατ' επέκταση ο όρος μπορεί να αναφέρεται και σε ολόκληρο το φυτό από το οποίο προέρχεται το φαγώσιμο τμήμα.

Ορισμένα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά, και μερικά μπορεί (ή πρέπει) να είναι μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, πιο συχνά σε αλμυρά φαγητά. Ωστόσο, λίγα λαχανικά χρησιμοποιούνται για επιδόρπια και άλλα γλυκά εδέσματα, όπως είναι το κέικ καρότο. Τα λαχανικά τρώγονται συνοδεύοντας το φαγητό, ενώ μπορούν να καταναλωθούν και ως σνακ. Τα λαχανικά έχουν μεγάλη ποσότητα σε νερό και λιγότερη σε πρωτεΐνες. Αποτελούνται από φυτικά κύτταρα, το χρώμα τους είναι συνήθως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο και μπορούν να ταξινομηθούν με τρείς τρόπους. Όλα τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες και λίγα πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Περισσότερα

Σπορόφυτα

Τι είναι Σπορόφυτα;
Τα ποώδη φυτά αναπαράγονται εγγενώς (δηλ. με σπόρο) λέγονται σπορόφυτα, ο όρος "σπορόφυτα" άρχισε χρησιμοποιείται μετά το 1980. Παραδοσιακά, τα φυτά των παρτεριών και τα λαχανικά παράγονταν με βλάστηση των σπόρων σε επίπεδα και μεταφύτευση τους σε μεγαλύτερα δοχεία πριν το φύτεμα στον αγρό ή τον κήπο. Παρόλα αυτά, οι μοντέρνοι θερμοκηπιακοί παραγωγοί έχουν υιοθετήσει την παραγωγή σπορoφύτων σαν την προτιμώμενη μέθοδο για μεταφύτευση. Αυτή η παραγωγή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές επίπεδες παραγωγές και ειδικευμένοι παραγωγοί παράγουν πολύ μεγάλες εκτάσεις κάτω από γυάλινη κάλυψη κάθε άνοιξη.

Περισσότερα

Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας

Σε όσους αρέσει η ενασχόληση με την κηπουρική, διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα λουλούδια και τα φυτά σας, όμορφα και υγιή. Μοιραστείτε μαζί μας οτιδήποτε γνωρίζετε σχετικά με το χόμπι αυτό και βοηθήστε και εσείς με τις σειρά σας όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Η Ομάδα

Η Λίτσα
Υπεύθυνη Πωλήσεων
Ο Χρήστος
Υπεύθυνος φροντίδας και
ανάπτυξης φυτών
Η Κωσταντινιά
Υπεύθυνη
λαχανικών
Ο Σπύρος
Μέλος της ομάδας
πωλήσεων

Δημιουργήσετε
λαχανόκηπο

Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ολόκληρο λαχανόκηπο. Αρκούν μερικά τετραγωνικά μέτρα για να έχετε λαχανικά όλον τον χρόνο.
Αλλά και εσείς που ο μόνος ελεύθερος χώρος σας είναι μία βεράντα, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε γλάστρες αρωματικά φυτά, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικές τομάτες.
Περισσότερα


Ημερολόγιο
Λαχανόκηπου

Hμερολόγιολαχανόκηπου
Oι δύο κυριότερες περίοδοι φύτευσης είναι η ανοιξιάτικη (από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο) και η φθινοπωρινή (μέσα Ιουλίου μέχρι Σεπτέμβριο).
Τα φυτά που φυτεύονται την άνοιξη δίνουν καρπούς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ αυτά που φυτεύονται το φθινόπωρο προσφέρουν τη σοδειά τους από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.
Περισσότερα

Λίπασμα

Με τον γενικό όρο λίπασμα αναφέρεται οποιαδήποτε ουσία, φυσική ή τεχνητά παρασκευασμένη, βελτιώνει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών. .

Τα λιπάσματα είτε ενισχύουν τη φυσική περιεκτικότητα του εδάφους σε ορισμένα χημικά στοιχεία είτε αναπληρώνουν τις ποσότητες αυτών των στοιχείων που απορροφήθηκαν από φυτά προηγουμένων γενεών.
Περισσότερα