Ασθένειες Λαχανικών
Ασθένειες Λαχανικών
Η προσβολή των καλλιεργειών από διάφορους επιζήμιους οργανισμούς (εχθρούς και ασθένειες) αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο καλλιεργητής. Παγκόσμιες έρευνες και εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι η απώλεια της παραγωγής λόγω των διαφόρων προσβολών από εχθρούς και ασθένειες κυμαίνεται από 30 – 40 % ετησίως. Σε αρκετές περιπτώσεις, η προσβολή μιας καλλιέργειας από ένα επιζήμιο οργανισμό μπορεί να προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή της σοδειάς, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του καλλιεργητή. Τέτοιοι επιζήμιοι οργανισμοί αποτελούν τα- τρωκτικά,
- ζιζάνια,
- έντομα,
- ακάρεα,
- νηματώδεις,
- μύκητες,
- βακτήρια
- και άλλοι προκαρυωτικοί οργανισμοί, καθώς
- και διάφοροι ιοί
- και ιωειδή.
1. Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Προσοχή! Να τηρούνται αυστηρά: α. Οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών β. Το τελευταίο χρονικό όριο ψεκασμού πριν τη συγκομιδή, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη ετικέτα γ. Τα ακαρεοκτόνα δεν θα πρέπει να συνδιάζονταιθ με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. δ. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως