Category: Μουροειδή
Σε κοινή χρήση, ο όρος "μούρο" διαφέρει από τον επιστημονικό ή βοτανικό ορισμό ενός φρούτου που παράγεται από την ωοθήκη ενός μόνο λουλουδιού στο οποίο το εξωτερικό στρώμα του τοιχώματος των ωοθηκών εξελίσσεται σε ένα βρώσιμο σαρκώδες τμήμα (περικάρπιο). Τα φρούτα που συνήθως θεωρούνται μούρα αλλά εξαιρούνται από τον βοτανικό ορισμό περιλαμβάνουν φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα, τα οποία είναι αθροιστικά φρούτα και μούρα, τα οποία είναι πολλαπλά φρούτα.