Λαχανικά
Ένας από τους Τρόπους ταξινόμησης λαχανικών
Μια πιο πρακτική ταξινόμηση των λαχανικών βασίζεται στο τμήμα του φυτού που μπορεί να φαγωθεί και χρησιμοποιείται ως τροφή. Το φαγώσιμο τμήμα ενός λαχανικού μπορεί να είναι: 1. η ρίζα (καρότο) [Ριζωματώδη] 2. στέλεχος-κόνδυλος (πατάτα-σπαράγγι)[Στελαχώδη-Κονδυλώδη] 3. τα φύλλα (μαρούλι) [Φυλλώδη] 4. ο βολβός-ανώριμο άνθος(κρεμμύδι-αγκινάρα) [Βολβώδη-Ανωτ. Ταξιαν.] 5. ο ώριμος – ανώριμος καρπός (ντομάτα-μελιτζάνα) [Καρποφόρα-Φρουτώδη] Πηγές:Ριζωματώδη:
(Η ρίζα)

Παντζάρι (Τεύτλο ή κοκκινογούλι)

Καρότο

Ραπανάκι


Στελεχώδη – Κονδυλώδη
Σπαράγγι

Πατάτα

Ηλίανθος


Φυλλώδη
(τα φύλλα)
Λάχανο

Μαρούλι

Σπανάκι

Σέλινο


Βολβοί – Ανώριμες ταξιανθίες
(βολβός-ανώριμο άνθος)
Κουνουπίδι

Μπρόκολο

Πράσο

Αγκινάρα


Καρποφόρα-Φρουτώδη
(Ώριμος – ανώριμος καρπός)
Ντομάτα

Πιπεριά

Μελιτζάνα

Αγγούρι

Αμπελοφάσουλο

Καλαμπόκι

Καρπούζι

Κολοκύθα

Κουκί

Μπάμια

Μπιζέλι

Πεπόνι

Φασόλι
